سبد خرید 0
انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها

خمیر پولیش خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

خمیر پولیش در صنایع پرداخت کاری، صافکاری ها و صنایع خودروسازی و تعمیرات خودرو، به منظور درخشندگی و برق انداختن رنگ خودرو استفاده می شود. این خمیر به دلیل داشتن صابون های حلال در آب، نقش موثری در برق انداختن اجسام داشته و از لحاظ ظاهری، حالت کرم مانندی دارد. پولیش در صنعت پرداختکاری، بعد از اتمام پرداخت سطوح فلزی و سنباده کاری، روی لوازم مورد نظر کشیده می شود. در صنعت پرداخت کاری علاوه بر خمیر پولیش، از واکس پولیش، صابون گیلانس و … نیز استفاده می شود. در این مقاله در مورد انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها توضیحی جامع خواهیم داد، پس همراه ما باشید.

کارآزموده فروشگاهی برای برگزاری انواع دوره های صافکاری، نقاشی و سایر رشته های مرتبط با خودرو و کارشناسی خودرو است و به فروش انواع خمیر پولیش و محصولات مرتبط با خودروسازی با نازل ترین قیمت می پردازد. برای سفارش محصولات یا شرکت در کلاس های حرفه ای خودرو، وارد سایت کارآزموده شوید.
در واقع با عمل پولیش کاری، لایه ای نازک از رنگ ماشین را بر می دارند تا تمامی خش و خطوط موجود از بین برود و براقیت و درخشندگی خاصی داشته باشد. البته این خمیر فقط مختص خودرو نیست، بلکه برای احیای سطوح رنگی و پاکسازی اجسام فلزی، استیل و وسایل چوبی نیز به کار می رود. خمیر پولیش را می توان در دو حالت دستی و غیردستی روی اجسام کشید که بهتر است پولیش کاری سطوح بزرگ تر، در حالت غیردستی و با دستگاه انجام شود.
توجه کنید که تمامی این موارد را در دوره آموزشی صافکاری PDR، دوره نقاشی خودرو و دوره کارشناسی خودرو شرح می دهیم.

انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها
انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها

برای آشنایی با دوره های آموزشی خودرو و خرید تجهیزات مربوط به خودرو با شماره 09191561075 تماس حاصل فرمایید تا بصورت رایگان مشاوره شوید.

دوره های تخصصی مهندسی خودرو در کارآزموده

آشنایی با پولیش های نرم و زبر

پولیش ها از لحاظ قدرت سایندگی به دو دسته نرم و زبر تقسیم شده اند که پولیش های زبر، قدرت سایش بسیار بالایی دارند؛ به طوری که عمیق ترین خراش ها را نیز به آسانی از بین می برند.
این در حالیست که عمل سایش با پولیش نرم، با ظرافت ویژه ای صورت می گیرد و می توان از آن برای صافکاری، براقیت و حذف تمامی خراش ها و خطوط سطحی روی اجسام استفاده کرد.
معمولاً پولیش نرم در بخش های مختلف بدنه خودرو، به طور موضعی استفاده می شود؛ البته جهت پولیش کاری همه سطوح بدنه ماشین نیز می توان این پولیش را به کار برد. در ادامه انواع خمیر پولیش را جامع تر توضیح داده ایم:

پولیش های زبر

پولیش های زبر در صنایع خودسازی بیشتر استفاده می شوند؛ زیرا گزینه ای مناسب برای پولیش کاری خطوط و خش های عمیق بدنه هستند. این نوع پولیش برای خطوط سطحی که به ظرافت بیشتری نیاز دارد مناسب نیست؛ چون ساییدگی بیشتری ایجاد نموده و ممکن است رنگ ماشین را خراب کند.
جالب است بدانید که پولیش زبر، به راحتی سطوح آسیب دیده را ترمیم نموده و حالتی مات ایجاد می کند؛ به همین دلیل بلافاصله بعد از استفاده، باید پولیش نرم را روی مکان مورد نظر کشید تا براق و درخشان شود.

پولیش های نرم

همانطور که از اسم این پولیش مشخص است، حالت نرم داشته و در مواردی که نیاز به پولیش کاری سطحی است استفاده می شود. مهمتر اینکه این پولیش به هیچ وجه به رنگ ماشین آسیب نمی زند و خط و خش های موجود را به آسانی از بین می برد.

پولیش تک مرحله ‌ای

پولیش تک مرحله ای از دیگر پولیش های موجود است که سطح لایه برداری در آن می تواند از کم تا متوسط متغیر باشد؛ بنابراین می توان با آن میزان براقیت و درخشندگی سطح بدنه را از کم تا متوسط افزایش داد. این پولیش برای براق کردن سطح بدنه خودرو بسیار مناسب است.

پوليش واکس

در واقع این پولیش با واکس ترکیب شده و برای براقیت بیشتر خودرو و سطوح مناسب است. واکس، خصوصیات پولیش نرم را نیز دارد، اما کمی ضعیف تر از آن عمل می کند.
توجه کنید که واکس کاملاً مجزا از گروه پولیش هاست، اما در مواردی که نیاز است رنگ ماشین بدون موج و صاف باشد، می توان آن را جایگزین پولیش نمود.
واکس، لایه ای از چربی روی سطوح ایجاد نموده و سطح براقیت را بیشتر می کند، اما هرگز قابلیت پرداختکاری و خش برداری را ندارد و اثر آن زودگذر و موقت است.
امروزه در بازار با انواع پوليش از جمله:‌ پوليش های مايع، اسپری پوليش، تميزکننده و براق ‌کننده روبرو هستیم که همگی از نوع نرم هستند.

با شماره 09191561075 تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان کارآزموده شما را بصورت رایگان مشاوره کنند.

انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها- بررسی کاربردها

خمیر پولیش حاوی ترکیبات مختلفی از مواد روان کننده، تمیز کننده و عناصر دیگر است که این ویژگی سبب شده، درخشندگی ویژه ای به فلزات و اجسام بدهد.
خمیر پولیش کاربردهای گسترده ای داشته و از آن جهت پرداخت، سایش و براقیت انواع سطوح فولاد ضد زنگ، کروم، آلومینیومی، مس، برنجی و نقره استفاده می شود؛ البته در مواردی برای تمیز کردن و براقیت پلاستیک های رنگ نشده نیز به کار می رود.
از دیگر کاربردهای خمیر پولیش می توان به قابلیت حذف تیرگی، کدری و زنگ زدگی سطوح فلزی اشاره کرد.
این محصول نقش حفاظتی نیز دارد؛ زیرا بعد از کشیده شدن روی اجسام، یک لایه محافظ روی آنها ایجاد می شود که از لکه دار شدنشان پیشگیری می کند.

کاربرد خمیر پولیش
کاربرد خمیر پولیش

قطعاً تا اینجای کار متوجه شدید خمیر پولیش خودرو چیست و چه کاربردی دارد. در ادامه انواع این محصول را آورده ایم:

نکات قابل توجه در انتخاب خمیر پولیش

انتخاب درست پولیش اهمیت زیادی دارد؛ زیرا انتخاب نادرست می تواند نتایج معکوس و غیرقابل جبرانی به بار آورد.
قبل از انتخاب پوليش، حتما دلیل استفاده و انگیزه خود را ارزیابی کنید. ممکن است هدف تنها رفع خراشیدگی عمیق روی اجسام و یا خراش های سطحی و جزئی باشد؛ البته در مواردی مشتری فقط جهت افزایش سطح درخشندگی و شفافیت سطوح یا ماشین، قصد پولیش کاری دارد.
پولیش ها برحسب قدرت براقیت و سایش دسته بندی می شوند و پولیش های پرقدرت تر، معمولاً زبرتر هستند و رنگی قرمز یا اخرایی دارند؛ این در حالیست که پولیش های نرم تر، قدرت کمتری داشته و قطعاً کمی قوی تر از واکس هستند؛ معمولاً رنگ این پولیش ها سفید یا کرمی است.

روش های مختلف پولیش کاری

همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد، پولیش کاری در دو حالت دستی و غیردستی امکانپذیر است. پولیش کاری در حالت دستی، نیاز به خمیر پولیش و دستمال مخصوص دارد تا توسط آن بتوان تمام بخش سطوح را پوشش داد.
پولیش کار با دستگاه پیچیده تر بوده و باید دستگاه مناسب را جهت انجام این کار انتخاب کرد. دستگاه مورد نیاز برای پولیش کردن، از لحاظ دوران و چرخش، به 3 دسته کلی تقسیم شده که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

انواع دستگاه برای پولیش کاری سطوح

پولیشر روتاری

دستگاه روتاری، نقطه ای مرکزی دارد که عملیات چرخش در پیرامون این نقطه صورت می گیرد. پولیش روتاری دارای دیمر بوده که این امکان سبب شده، سرعت دستگاه روتاری به دلخواه قابل تغییر باشد.
با روتاری، سطح تمرکز در یک نقطه بیشتر شده و آن بخش سریع تر گرم می شود، بنابراین سرعت لایه برداری افزایش می یابد؛ البته بهتر است دستگاه کنترل گردد و از ثابت ماندن آن در یک نقطه جلوگیری شود، چون ممکن است به رنگ ماشین آسیب بزند.
پایه پد این دستگاه به دور نقطه مرکز می چرخد و از این لحاظ، مانند دستگاه فرز عمل می ‌کند. البته به دلیل وجود دیمر، سرعت دستگاه قابل تغییر است.

پولیشر اوربیتال

عمل پولیش با این دستگاه، به حالت لرزشی و اوربیتالی بوده و دارای پایه پد بلند است.
در واقع عمل لایه برداری و سایش سطوح با دستگاه اوربیتالی، خفیف بوده و به آرامی صورت می گیرد.

پولیشر (Dual Action) DA

دستگاه DA جزو مدرن ترین و جدیدترین نوع پولیشرها بوده و می توان گفت، ترکیبی از پولیشرهای اوربیتالی و چرخشی بوده و کار هر دو دستگاه قبلی را یکجا انجام می دهد.

انواع دستگاه برای پولیش کاری
انواع دستگاه برای پولیش کاری

خب تا اینجا با انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها آشنا شدید، در  ادمه تجهیزات لازم برای پولیش کاری را شرح می دهیم:

تجهیزات لازم برای پولیش کاری

پارچه

جهت انجام پولیش کاری نیاز به پارچه ای پرزدار و کرک دار می باشد، این پارچه با الیاف پارچه ای و مصنوعی تولید شده است. معمولاً پرزهای این پارچه از پرزهای مخمل بیشتر است و به اسم پارچه نیوسافت و ولسفات نیز شناخته می شود.

پد پولیش

از دیگر ابزارهای پولیش کاری، پد بوده که از جنس پوست بره یا فرمو درست شده است و می توان به راحتی آن را روی دستگاه پولیشر نصب کرد.

خمیر پولیش

خمیر پولیش نوعی واکس است که با خاک رس تهیه شده و براقیت اجسام و بدنه ماشین را افزایش می دهد.

با شماره 09191561075 تماس بگیرید تا اطلاعاتی کلی از تجهیزات پولیش کاری در اختیارتان قرار دهیم.

فرمولاسیون تهیه خمیر پولیش

معمولاً در تولید خمیر پولیش، از مواد شیمیایی، مواد معدنی و آلی استفاده شده که روی کیفیت آن تأثیر می گذارند؛ در واقع افزودنی های این محصول می تواند شامل: چربی های حیوانی، آب برای خمیر، آلومینیوم، هیدرواکساید و کربنات سدیم باشد.
توجه کنید که خمیر پولیش مخصوص فلز، خاصیت اسیدی و بازی ندارد و به راحتی می توان از آن برای فلزات رنگ شده و غیررنگ شده، لوستر، نرده های کروم و … استفاده کرد.

نکات لازم در نگهداری خمیر پولیش

نگهداری این خمیر مانند هر مواد دیگری به نگهداری تدبیرانه نیاز دارد، مثلاً نباید آن را در هوای سرد نگهداری کرد.
حد الامکان این خمیر را از دسترس کودکان دور نگهدارید و به تاریخ انقضای آن دقت کنید؛ حداکثر زمان مصرف این خمیر، 5 سال بعد از تاریخ تولید می باشد.
این محصول را به دور از منابع گرمازا نگهداری کنید و از تماس مستقیم آن با پوست جلوگیری نمایید؛ چون ممکن است سبب ترک خوردگی و خشکی پوست شود.

خرید انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها

در خرید انواع خمیر پولیش باید دقت کرد و متناسب ترین نوع را برگزید؛ چرا که هر کدام مختص فلز و قطعاتی خاص هستند. همچنین قیمت خمیر پولیش را نیز ارزیابی کنید و در بازار جویای قیمت ها شوید تا با گران فروشی مواجه نشوید.
برای تهیه این مواد، به فروشگاه ها و وب سایت های مختلف مراجعه و اطلاعات لازم در مورد این خمیر را جمع آوری کنید.
توصیه می کنیم برای خرید مطمئن به وب سایت کارآزموده مراجعه نمایید و یا به آدرس این شرکت واقع در تهران، جاده مخصوص کرج، پیکان شهر، جنب موزه گیاه شناسی، مرکز مهارت و فناوری خودرو 9 دی مراجعه کنید.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتر در مورد انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها دارید، کافیست با شماره 09191561075 تماس حاصل فرمایید تا بصورت رایگان مشاوره شوید.
مطالب این سایت را حتماً با دقت بیشتری مطالعه کنید؛ چون سعی کردیم تمام نکات کلیدی در مورد آن را ارزیابی کنیم و محتوای کاملی ارائه دهیم.

خرید انواع خمیر پولیش
خرید انواع خمیر پولیش

چگونگی استفاده از خمیر پولیش به صورت دستی

آماده کردن لوازم کار

قبل از هر کاری لوازم مورد نیاز را آماده نمایید، برای شروع نیاز به دو تکه پارچه پنبه ای و یک قوطی پولیش نرم یا زبر دارید. یکی از پارچه ها را برای پولیش استفاده کنید و دیگری مخصوص تمیز کردن سطح مورد نظر است. دستمال مورد نظر می تواند حالت حوله ای نرم داشته و یا از نوع میکروفایبر باشد.

شستشوی خودرو

پیش از پولیش کاری لازم است خودرو یا سطوح مورد نظر شسته شود، جهت شستشو می توان از مایع ظرفشویی یا شامپوی مخصوص خودرو استفاده کرد.
توجه کنید که پودر لباسشویی برای شستشوی سطوح مناسب نیست؛ چون ممکن است خطوط ریزی بر روی بدنه ایجاد کند.

خشک سازی سطوح

بعد از شستشو، نوبت خشک کردن سطوح است که جهت این کار، می توانید از پارچه مخصوص استفاده نمایید و یا کمی صبر کنید تا سطوح خشک شده و رطوبت آن زدوده شود.
سطوح را در مکانی دور از تابش مستقیم آفتاب قرار دهید، اما توجه کنید که دمای خیلی پایین یا خیلی بالای محیط، ممکن است به سطوح نفوذ کرده و سبب ماسیده شدن پولیش شود.

شروع پولیش کاری

برای شروع، مقدار مشخصی از خمیر را روی بخش دلخواه بریزید و آن قسمت را با پارچه مالش دهید؛ این کار را می توانید به صورت رفت و برگشتی و چرخشی انجام دهید. اگر روش چرخشی را انتخاب می کنید، باید همان الگو را تا پایان ادامه دهید.
توصیه می کنم روش رفت و برگشتی را انتخاب کنید و این کار، باید عمود بر خراش ها صورت گیرد که تکرار مداوم آن همه خراش های موجود را از بین می برد.
برای از بین بردن فقط یک خراش از سطح، باید این کار در همان محدوده صورت گیرد، اما اگر هدف پولیش کاری کل بدنه خودرو یا سطوح مورد نظر است می بایست این عمل از یک بخش شروع شده و رفته رفته به بخش های دیگر هدایت شود؛ عملیات فوق را تا جایی که تمامی خمیر روی سطح تمام نشده ادامه دهید.
در این مرحله اگر خش ها هنوز رفع نشده، مجدداً سطح را با خمیر پوشش دهید و مراحل فوق را مجدداً تکرار کنید.
برای حرکت راحت تر پارچه روی سطح، توصیه می کنیم ناحیه مورد نظر از سطح را با مقداری آب مرطوب نمایید.

اهمیت تمرکز در پولیش کاری

بخش هایی از خودرو در معرض خطر قرار دارند و باید پولیش کاری آنها با تمرکز و دقت بیشتری انجام گیرد که رکاب ماشین و زیر دستگیره ها، جزو این بخش ها بوده و خش های بیشتری دارند.
از مالیدن پولیش به بخش های پلاستیکی از جمله دستگیره ها، چراغ ها و سپر خودداری کنید؛ زیرا سبب مات و کدر شدن آنها می شود.
اگر خراش عمیق است و با پولیش نرم از بین نمی رود، زیاد تلاش نکنید و پولیش زبر را جایگزین آن کنید.
اما در مصرف پولیش زبر زیاده روی نکنید؛ چرا که همانند سنباده عمل نموده و زیاده روی در مصرف آن، سبب آسیب دیدن رنگ بدنه و سطح می شود.
بعد از اینکه از پولیش زبر استفاده کردید، احتمالاً با کدری سطح مواجه شوید که در این حالت، بهتر است روی آن از پولیش نرم استفاده کنید تا درخشان و براق شود.

پاکسازی پولیش باقیمانده و آثار چربی

بعد از اتمام کار نیاز است با کمک پارچه نرم یا حوله، کل سطوح پاک شود تا آثاری از چربی باقی نماند؛ حدالامکان یکبار سطح مورد نظر را بشویید.
نکات کلیدی درباره پولیش خودرو
برای محافظت از رنگ خودرو، یکبار پولیش کاری کافیست.
جهت استفاده از خمیر پولیش، حتماً نیاز به دستگاه نیست؛ بلکه این امکان به صورت دستی و با کمک یک پارچه نرم نیز وجود دارد.
پولیش کاری را در محیطی با فضای باز انجام دهید؛ زیرا ممکن است بوی آن در فضا بپیچد و قطعاً محیط کثیف خواهد شد.

خمیر پولیش و نحوه پاکسازی پولیش باقیمانده
خمیر پولیش و نحوه پاکسازی پولیش باقیمانده

کلام آخر
در این محتوا به بررسی انواع خمیر پولیش و کاربرد آنها پرداختیم و در مورد نحوه استفاده و دستگاه های پولیشر نیز بحث شد.
همانطور که گفته شد خمیر پولیش وظیفه براقیت و جلا دادن به فلزات و بدنه خودرو را دارد و کاربردهای گسترده ای در صنایع دارد.
با توجه به مطالب آورده شده در این متن، نتیجه می گیریم که پولیش در دو حالت دستی و غیردستی قابل استفاده بوده و قابلیت استفاده از آن با دستگاه های روتاری، اوربیتال و DA وجود دارد که هر کدام کاربرد خاصی دارند.

سوالات متداول

1- آیا برای استفاده از خمیر پولیش، حتماً باید از دستگاه استفاده کرد؟
نه خیر. برای استفاده حتماً به دستگاه نیاز نیست و می توان از پارچه ای نرم و لطیف نیز برای پولیش کاری استفاده کرد.
2- این خمیر مخصوص پرداخت کاری است یا برای صافکاری و خودرو هم به کار می رود؟
خمیر پولیش را هم می توان در پرداخت کاری استفاده کرد هم صافکاری و صنایع خودرو، اما این خمیر انواع مختلفی دارد که هر کدام کاربرد ویژه ای دارند.
3- برای آموزش دقیق پولیش کاری باید چیکار کنم؟
در این مقاله در مورد نحوه پولیش کاری توضیح دادم و البته شما می توانید با کارشناسان کارآزموده تماس بگیرید.
برای آموزش تخصصی تر پولیش کاری و سایر موارد مربوط به تعمیرات خودرو و …، توصیه می کنم در دوره های آموزشی صافکاری PDR، آموزش نقاشی خودرو و کارشناسی خودرو شرکت کنید.

18%تخفیف
آموزش دوره لیسه گیری خودرو
12,000,000 9,900,000 تومان

آموزش کاور بدنه خودرو

بدون امتیاز 0 رای
به همراه ناهار و ارائه خوابگاه
15,000,000 تومان

دوره آموزش صافکاری PDR

کلاس تئوری و عملی
بدون امتیاز 0 رای
به همراه ناهار و ارائه خوابگاه
12,000,000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://carazmodeh.com/?p=36724